Symposium: 20 maart 2020: UITGESTELD!

Veiligheid wortels geven: een goed begin is het halve werk?

“Stagiair (15 jaar) raakt tenen kwijt bij ongeluk met elektrische pallettruck, boete voor bedrijf”
“VCA op het VMBO? Is dat de weg naar veilig vakmanschap?”
“Alweer een toolboxmeeting, wat een onzin!”
“Lees het ff en teken dan, wil je?”
“Complimenten geven voor veilig werken? Duhhh…”

Ook ik heb de ontwikkelingen omtrent Corona op de voet gevolgd en heb
vanmiddag de persconferentie bekeken.

En alhoewel we waarschijnlijk met minder met dan 100 aanwezigen zouden zijn, heb ik toch gemeend dat ik het symposium moet uitstellen tot nader datum. Het gaat hard op het moment;  er zijn inmiddels meer dan genoeg signalen dat het beter is om sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden. Er wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken. Eerst was dat alleen in Brabant. Nu in heel Nederland.  Voor mij als preventieprofessional hoort daar dan ook bij dat een symposium verplaats wordt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van een nieuwe datum en andere activiteiten!

Ondertussen op zoek naar inspiratie?  Lees dan mijn boek ‘Geef veiligheid wortels’ of neem contact met me op voor on line mogelijkheden voor goede gesprekken. 

DATUM ???
Inloop: 13:30 uur   |    Start 14:00 uur

De zalen van 7 – De Boothstraat in Utrecht

Tickets:  € 37,50 ex BTW per persoon

 

Praat mee over dáár waar het begint: opleiden en vormen!

Samen met opleiders, bedrijven en preventie-professionals

Leren over veilig en gezond werken, over risicodenken…een goed begin is het halve werk. Maar wat is goed, en wanneer is het goed genoeg? Wanneer beginnen we daarmee? Waar kunnen we het best beginnen?

 • In het onderwijs?

 • Op de stageplek?

 • Op het werk?

Hoe kunnen we als opleiders, werkgevers en professionals hier op een positieve manier aan bijdragen? Hoe zorgen we er voor dat leren en voortdurend verbeteren leuk en zinvol blijft?

Tijdens dit symposium gaan we hierover met elkaar in gesprek. Welk verschil kunnen we maken?  Ieder van ons in zijn of haar rol, en samen?

Graag verwelkomen we…

Ondernemers & directieleden uit allerlei branches | Managers | Teamleiders | OR-leden | Preventie professionals | Onderwijsprofessionals | MVK opleiders; HVK opleiders | Studenten in ‘de veiligheid en gezondheid op het werk’ | Aanbieders van Veiligheidstrainingen | Werknemersorganisaties | Werkgeversorganisaties

En verder iedereen die open, eerlijk en constructief mee wil denken over hoe we het verschil kunnen maken.

Programma

13.30 – 14.00 uur Inloop

 • 14.00 uur Welkom
  Annemarie Timmermans, schrijfster van het boek ‘Geef veiligheid wortels’ en initiatiefneemster van dit congres, over de waarom van haar boek en dit symposium.

14:15 uur Pitches en gesprekken

Vier mensen met heel verschillende achtergronden pitchen over goed beginnen. Daarna praten we op verschillende interactieve manieren met elkaar verder.

De pitchers:

De eerste twee pitchers zijn al bekend. De andere twee inspirerende worden binnenkort bekend gemaakt. Blijf ons volgen!

Majoor Aarnout Mijling

 • Majoor Aarnout Mijling, Communicatie Adviseur Transitieteam Bedrijfsveiligheid Koninklijke LandmachtDefensie zoekt per definitie vaak het gevaar op. Naast spannend, is dat natuurlijk ook hartstikke stoer! Hoe werkt de landmacht er aan om het veiligheidsbewustzijn van haar medewerkers te verhogen?
 • Vera van ElterenVera van Elteren, werkzaam bij Project Manager HSE (International Accounts) at Bureau Veritas GroupWerken in Nederland is samenwerken met mensen uit verschillende culturen. Opleiden zorgt voor extra uitdagingen. Vera heeft in diverse landen in ‘de veiligheid gewerkt’ en pitcht vanuit haar ervaringen.
 • Madelon de JongMadelon de Jong, Manager Klant & Portfolio at Qirion en zeer gepassioneerd over veiligheid. Volgens Madelon is haar focus op veiligheid direct te linken aan haar ‘roots’. Haar vader had een baan waarin Veiligheid voorop stond. Thuis was er daarom veel aandacht voor persoonlijke veiligheid.
  Zij neemt je graag mee in haar eerste stappen op gebied van PBM’s en evacuatie, die zij al zette in haar basisschooltijd. Madelon ondervond hoe focus op veiligheid in je jeugd je kan vormen en welke invloed dit heeft op de keuzes die je later maakt voor je gezin en in je werk.
 • Lees binnenkort wie nog meer komt pitchen!

16.00 Speciale gastspreker:

Franck Wagemakers

Speciale gastspreker: Franck Wagemakers, beleidsmedewerker bij Slachtofferhulp Nederland.
Franck vertelt hoe zij mensen bijstaan die direct of indirect met een ernstig arbeidsongeval te maken hebben en hoe dat van grote waarde is, op het moment zelf en voor later.

16:30 Afsluiting, net werk en borrel

 

Onderwijs en opleidingen infomarkt

Tijdens de inloop, pauze en borrel is er een informatiemarkt van bedrijven en organisaties die zich bezig houden met onderwijs en vorming op het gebied van veilig en gezond werken.

Interesse in deelname aan de informatiemarkt? Neem contact op met Annemarie via annemarie@camina.org

 

Waarom voor dit symposium?

Annemarie wil met dit netwerkend symposium mensen bij elkaar brengen om op een open en onderzoekende  manier te kijken naar de manier we leren om veiliger en gezonder te werken kunnen verbeteren. Tijdens het symposium, maar ook daarna.

Een jaar geleden verscheen het boek ‘Geef veiligheid wortels’, het eerste boek van Annemarie Timmermans. Ze heeft het geschreven vanuit haar missie om veiligheid weer leuk en behapbaar te maken. Onderwijs hoort daarbij.
Het boek heeft al vele mensen geïnspireerd om vanuit andere invalshoeken naar veiliger en gezonder werken te kijken. Dr. Martin van Staveren, risicomanager,  noemde het in zijn recensie voor Managementboek ‘een wijs boek over de zin van veiligheid’. Roland Bakker, oud-manager bij Shell hoopt dat het de Pokon van de veiligheidswereld gaat worden.

Vanuit haar eigen ervaringen met onveiligheid en Stichting Slachtofferhulp heeft Annemarie besloten dat van ieder verkocht boek € 1 euro naar deze mooie organisatie gaat . Natuurlijk vinden ook zij het enorm belangrijk dat iedereen ’s avonds gezond en wel weer thuis kan komen. Maar helaas lukt dat niet altijd. Op zo’n moment de eerste psycho-sociale opvang doen is van grote waarde. Zowel op het moment zelf, als voor de toekomst.

Alle opbrengsten van dit symposium gaan, na aftrek van kosten,
naar Stichting Slachtofferhulp.