Over Camina

Annemarie Timmermans

Als gedragsveiligheidskundige inspireert Annemarie al bijna haar hele werkzame leven mensen in bedrijven en organisaties om samen er voor zorgen dat iedereen optimaal functioneert. Met maar één doel: na het werk weer gezond en veilig thuiskomen.

Oorspronkelijk opgeleid als sociaal-kultureel werkster ontdekte ze na een paar jaar daarin werkzaam te zijn geweest het vak van veiligheidskundige.  In het welzijnswerk miste ze die technische kant die altijd haar interesse had gehad. Ze ging op zoek naar  werk op het grensvlak van mens en techniek.

Bij toeval kwam ze begin 1988 terecht op de afdeling veiligheid van GE Plastics: incidenten invoeren in een database, lezen over oorzaken en gevolgen. Binnen een paar dagen besefte ze dat ze dat grensvlak had gevonden. Techniek en organisatie zijn belangrijk, maar de mens maakt bij dat alles het verschil.

Ze begon met MVK en kreeg alle kansen van GE om veiligheidskundige te worden. Al na een half jaar ondersteunde ze drie fabrieken en voerde ze het veiligheidscommunicatieprogramma uit. Het vertrouwen terugwinnen van deze fabrieken in (de afdeling) veiligheid en het inspireren van iedereen op de site middels allerlei vormen van communicatie waren haar hoofdtaken.

Inmiddels 30 jaar verder heeft ze allerlei bedrijven en organisaties op heel uiteenlopende manieren mogen helpen om hun wereld stap voor stap veiliger en gezonder te maken.

Zelf heeft ze op verschillende manieren mogen meemaken wat onveiligheid is en welke impact dat heeft op jezelf en je omgeving. Het doorleven van haar ervaringen heeft haar een steeds dieper besef gegeven over de enorme invloed van emoties als angst, onzekerheid, woede en frustratie op de keuzes die we als mensen maken.

Camina betekent ‘wandel’ in het Spaans. Voor Annemarie staat het voor in beweging komen. Wegen helpen vinden om steeds veiliger en gezonder te werken. Behapbaar en met plezier.  Iedere dag opnieuw. Stap voor stap en altijd in jouw tempo.

Het verhaal van Annemarie

Investeren in veiliger en gezonder werken loont!

Mensen denken vaak dat veiligheid geld kost, terwijl investeren in veiliger en gezonder werken juist veel meer oplevert:

  • Minder letsels en schades
  • Minder faalkosten
  • Meer effectiviteit
  • Meer mensen die zich veilig voelen waardoor ze de kans groter wordt dat ze veiligere en gezondere keuzes durven en kunnen maken!

Natuurlijk: kosten gaan voor de baat uit. Het mooie van investeren in veiligheid is dat de ROI ook een positieve invloed heeft op het gebied van kwaliteit, sfeer in het bedrijf en ziekteverzuim.

Waarom Camina?

  • 30 jaar ervaring
  • Integer en betrokken
  • Verbindend
  • Persoonlijk en resultaatgericht
  • Maatwerk
  • Stap voor stap verbeteren; stap voor stap bekijken wat op dat moment nodig is

Anderen over Camina

  

Bekijk mijn LinkedIn

Integer en betrokken

Annemarie is een enthousiaste, integere en betrokken persoonlijkheid. Ze biedt een helpende hand, een luisterend oor daar waar nodig en treedt op een prettige wijze direct en daadkrachtig op als de situatie daar om vraagt. De passie van Annemarie (Klik hier voor ‘het verhaal van Annemarie’) is om bedrijven en professionals op een positieve wijze in beweging te krijgen, zodat ze voor zichzelf en hun omgeving een zo veilig en gezond mogelijke werkomgeving kunnen creëren.

Annemarie: “Na een dag hard werken met een plezierig gevoel weer veilig thuiskomen. Dat wil toch iedereen? Veiligheid en gezondheid gaat naast organisatie en techniek vooral om mensen. Het gaat om u en uw medewerkers waar heel veel andere mensen, zowel binnen uw bedrijf als ver daarbuiten, zich betrokken bij voelen, afhankelijk van zijn of van houden.”

 

Annemarie over het ‘waarom’

Dit filmpje is opgenomen tijdens het NVVK-congres van 2011. Al een paar jaar oud, maar altijd actueel!