Inspiratie

Wie iets wil bereiken, veiliger en gezonder werken, goed leiderschap of een goede arbo professional zijn, die geeft daar vaak veel energie en aandacht aan. Anderen voelen dan die bevlogenheid en het enthousiasme. En dat is vaak besmettelijk en zorgt voor actie.

Hieronder vindt u een aantal van mijn inspiratiebronnen. Ik hoop van harte dat ook ze jou ook weten te inspireren. En heb je een mooie tip voor mij?  Laat het me gerust weten.
Bedankt alvast!

Hartelijke groet, Annemarie

Steve Hansen speaks about importance of mental health

"It takes a lot to be vulnerable, because how people react to your vulnerability is going to allow you to do it" All Blacks head coach Steve Hansen speaks powerfully about the importance of talking about mental health. #RWC2019

Geplaatst door Rugby World Cup op Donderdag 31 oktober 2019

Geef anderen toestemming om kwetsbaar te zijn

Via een post van Brene Brown, de Amerikaanse psychologe die de kracht van kwetsbaarheid onderzoekt ontdekt ik dit filmpje van de Nieuw-Zeelandse rugby coach Sir Stephen Hansen. Hij vertelt dat het meest belangrijke wat we kunnen doen is om mensen toestemming te geven om kwetsbaar te zijn.
Soms even ‘flink zijn’ heeft zijn waarde, maar kwetsbaar durven zijn heeft nog veel meer waarde, vooral al dat oké gevonden wordt. Wil je dat mensen groeien?  Geef anderen toestemming om kwetsbaar te zijn.

Yes I can – BBC Trailer Paralympics Rio 2016

Risicodenken krijgt een heel andere dimensie als je te maken hebt met een fysieke beperking. Uit eigen ervaring weet ik dat er dan vaak gedacht wordt vanuit wat iemand niet kan. Om allerlei redenen, onder andere vanwege (vermeende)  hogere risico’s. Dat kan ook anders. Een mens kan zoveel meer dan hij denkt!

Simon Sinek: “Start with the why”

Al vele jaren begin ik ieder gesprek met een nieuwe klant met de vraag: “Waarom is veiligheid belangrijk voor je? Wat is voor jou de waarde van veilig werken, of van veilig werk mogelijk maken?” Voor zijn die vragen essentieel. Daarmee krijg je boven water wat jou drijft in je werk.  En wie vanuit zijn ‘drive’ werkt heeft weinig moeite om gemotiveerd te blijven….

Benjamin Zander: “the transformative power of classical music”

Klassieke muziek: velen vinden dat niet zo leuk. Toch weet Benjamin in korte tijd een volle zaal ontroerd te krijgen en weet hij ze te raken met zijn muziek. Hij weet het verschil te maken. Velen vinden ‘de veiligheid’ ook maar zozo, eigenlijk… Maar ook daar kun jij het verschil maken.

Brain tricks: this is how your brain works

Daniel Kahneman, Nobelprijswinnaar, is een van belangrijkste psychologen ter wereld. Hij heeft het traditionele rationele beslissingsmodel ter discussie gesteld, en daarmee ons besef hierover beïnvloed. Hij maakt in zijn prettig leesbare boek Ons feilbare denken goed duidelijk waarom we fouten maken en geeft veel tips hoe we dat kunnen voorkomen. Dit filmpje legt de essentie uit.

Jaap Bressers: Omgaan met veranderingen

Veranderen: we vinden het vaak moeilijk. Maar dat is wat anders dan onmogelijk, toch? Jaap Bressers werd geconfronteerd met een enorme verandering. In dit filmpje vertelt hij hoe hij daar mee om is gegaan, ook met de tegenslagen.