11 november 2014

Stap voor stap naar een veilig gevoel

Veiligheid naar een hoger plan…
Een directeur riep mijn hulp in om veiligheid binnen hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Tijdens het eerste gesprek liet hij mij het bedrijf zien. Daarbij vielen twee zaken me tegelijk op:
Het bedrijf zag er erg rommelig uit. Daarnaast waren medewerkers zonder handschoenen, maskers, afzuiging, oftewel zonder enige bescherming, metalen voorwerpen aan het ontvetten met een vaatdoekje en trichloorethyleen. Trichloorethyleen is een stof die kanker, genetische schade en duizeligheid kan veroorzaken. Uit de werkomgeving en het gesprek met de directeur leidde ik af dat hij nog niet openstond voor een advies in het gebruik van trichloorethyleen.

Grote schoonmaakactie
In mijn eerste verbetervoorstel stelde ik voor om een ‘grote schoonmaakactie’ te houden, waarbij iedereen werd betrokken. Zowel in de voorbereiding als bij de uitvoering én met veel aandacht voor de oorzaken van de ongestructureerde werkvloer. Mijn uitgangspunt was om middels deze actie, die veel positief resultaat zou gaan opleveren, de weg te effenen om het gesprek aan te gaan over het (on-)veilig gebruik van gevaarlijke stoffen. En dat gebeurde ook, want het bleek een groot succes! Sommige klanten dachten dat het bedrijf verbouwd was, zo netjes zag het eruit. En het bleef netjes! Structurele oplossingen waren gevonden en iedereen was bereid om voortaan de werkvloer netjes te houden.

Een stap te snel
Na diverse gesprekken met management en medewerkers nam het verbruik van
trichloorethyleen drastisch af en droegen meer mensen PBM’s. Toch was ik niet helemaal succesvol. Na een aantal basisveiligheidstrainingen stond het thema ‘Gevaarlijke stoffen’ op de agenda. Ik kreeg te horen dat ik niet meer hoefde te komen… Enige tijd later kwam ik toevallig een van de medewerkers tegen. Hij fluisterde mij toe: “Ik weet wel waarom u niet meer mocht komen. U mocht ons niet vertellen dat we met kankerverwekkende stoffen werkten… ”Blijkbaar was ik toch nog een stap te snel gegaan voor dit bedrijf, oftewel voor deze directeur.

Stap voor stap 
Ik heb hier veel van geleerd. Onder andere door voortaan mijn gevoel te volgen, zonder mijn verstand te vergeten of aannames te doen. Na het succes van de grote schoonmaakactie was ik wat overmoedig geworden. Het tempo waarin veranderingen naar veilig gedrag worden doorgevoerd, moeten in overeenstemming zijn met het gevoel van de opdrachtgever. Stap voor stap naar veilig gedrag blijft belangrijk.

Op een positieve wijze aan de slag
Als veiligheidskundigen willen we zo graag dat veiligheid binnen bedrijven hoog op de prioriteitenladder komt dat we wel eens uit het oog verliezen dat dit alleen stap voor stap gerealiseerd kan worden. Door te leren erkennen dat er nu eenmaal gevaarlijke situaties zijn die niet allemaal tegelijk opgelost kunnen worden én door op een positieve wijze aan de slag te gaan met dat wat wél mogelijk is, zullen we zeker resultaten bereiken en enthousiast blijven over dit geweldige vak!

Blog