Samen - Veiliger - Doen

Links

terrabyte_internet_services
Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK)
DE vereniging voor veiligheidskunde in Nederland. Iedereen die professioneel affiniteit heeft met veiligheidskunde en de doelstellingen van de vereniging onderschrijft kan lid worden. Graag zelfs!
De NVVK beheert ook het NVVK Register voor veiligheidskundigen.

 

terrabyte_internet_services
Health and Safety Executive
Ik heb drie jaar in Schotland gewoond en heb daar ook mijn NEBOSH Diploma gehaald. De Britse Arbeidsinspectie heeft een mooie site met een schat aan praktische informatie en richt zich ook in het bijzonder op MKB bedrijven.

 

terrabyte_internet_services
National Safety at Work Platform
Een platform dat alle stakeholders op het gebied van veilig & gezond werken bij elkaar wil brengen met als doel het aantal bedrijfsongevallen en beroepsziekten substantieel en structureel te verlagen. Dit is een doel dat we alleen door samenwerking kunnen bereiken. Gezond & veilig werken = samenwerken!

 

terrabyte_internet_services
Inspectie SZW – Veiligheid en gezondheid
Website van Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie.
Op deze site is steeds meer goede informatie te vinden en bijvoorbeeld ook allerlei filmpjes. Een goede pagina binnen de site hiervoor is Veiligheid en Gezondheid.

 

terrabyte_internet_services
Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk
Ook op deze website is veel informatie te vinden over allerlei onderwerpen. Erg interessant is dat er steeds meer aandacht komt voor de kosten en baten van veiligheid.